Digi iPhone 4 Real

sambungan semalam

Tuitt..tuitt..tuitt..aku terjaga dek deringan iPhone4 ini..Eh!Ada mesej la..aku pun baca mesej yang tertera
"Duk kat mane tu?Balik la..hari nak senja dah ni" daripada mak
ALAMAKKKKKKKK!!!!
Lamanye aku terlena..nasib baik la ade iPhone4 ni yang kejutkan aku..
Aku terus berlari laju menuju ke rumah aku..macam berlari pecut 100 meter acara akhir sukan Olimpik..bersaing dgn Usain Bolt..Nak tapi nak tengok Usain Bolt real tengok kat iPhone4 pun boleh..
Dalam kelajuan larian aku tu..tibe2 je jadi slow..sebab ramai sangat orang mengerumuni signboard nih..lepas tu sorang-sorang pengsan..aih..pelik benor..aku cube mendekati signboard tu..
Wah..besarnye..terkejut beruk aku tengik signboard ni..betul ke ni??
DIGI IPHONE4 PLANS!!!Real ke ni??
Ada 3 plans 88,138,238 tapi lepas auto billing jadi 58,88,158..Wah!Wah!Wah!..Real ke ni??
Bukan tu jer..siap ade free voice,SMS,MMS dan Internet lagi..
hadumakk aii..Real ke ni??Real Madrid pun tak macam ni..
Rating pun sama dan lebih kurang je tiga-tiga plans ni..
yang syoknye tu tak ada extra charge selepas monthly quota..
boleh online 24 jam la..aku ni memang kaki internet..
Nak contact kawan-kawan pun lagi jimat dan murah dengan 6 FnF numbers
Pastu Free Calls, SMS, dan MMS ke supp line up hingga 6 DG Family line tu..
0% Installment up to 36 months..
Yang aku paling suka plan 158 sebab internet dia 5GB..memang laju dan mantop la!!
Wah..Real kah ini??Betulkah ini??
Patutlah semua pengsan..dengan aku-aku sekali pengsan ni..

bersambung



Read more


Digi iPhone 4 Play

Sambungan semalam...

Aku terus berjalan menuju ke sungai..dalam perjalanan aku terasa sangat lapar..krohh..krohh..perut berbunyi..Aha!! baru aku teringat aku ade sebijik apple kuning..keh..keh..keh..Ape lagi..aku terus ngap je la apple tu..Tapi dengan tiba-tiba jer...
Kotak yang aku jumpa dan aku pegang tu terbang dan terbuka sendiri
Satu sinaran yang cukup terang terpancar dari dalam kotak..


Aku mendekati kotak itu..alangkah terkejutnya aku apabila mendapati yang di dalm kotak itu adalah sebuah
aku pun ape lagi..terus ambik dan masukkan sim kad digi aku..dan terus berlari ke sungai..dalam keadaan excited giler..
aku terkejut lagi apabila aku terjumpa tapak kaki yang pelik semacam je nih..risau jugak tengok..
tapi semua tu tak jadi masalah..dengan iphone ni aku terus buka Apps for the Great Outdoors
terus dapat cam..tapak kaki binatang ape tadi ni..aku pun ambil keputusan nak buru dan ekori tapak kaki tu..
akhirnya aku nampak binatang tu..binatang tu adalah kambing-kambing yang mengerumuni kotak dan epal ni tadi..rezeki lagi..


kalo aku bunuh dan panggang pun sodap jugak ni..tapi aku tak reti masak..ape ade hal..iphone4 kan ade..terus guna Apps for Cooks..tengok resipi2 yang menarik untuk kambing ni..hehehehe..
Tapi tengok ramalan kajicuaca kat iPhone4 ni kata nak ujan jap lagi..tak jadi la buru..
terus ke sungai..sampai di sungai boring lak..tak tau nak buat per..nasib baik la ada iPhone4 ni..terus on Apps for Fun & Games..Layan game-game yang ada..paling syok main game memancing kat tepi sungai ni..keh..keh..keh..lepas main game itu..main game ini plak..macam-macam game ada..
Hinggalah aku dah penat bermain game..dan aku rasa nak buka application yang paling aku suka iaitu..
sebab aku ni seorang penggemar muzik..time-time sunyi macam ni boleh la layan bermacam-macam lagu yang ada..hilanglah kebosanan dan timbullah ketenangan dalam diri ini..

Aku terlena dalam keasyikan lagu yang ada dalam iPhone4 itu..

bersambung..







Read more


Digi iPhone 4 Me

Aku baru putus cinta..hidup boring..aku mengambil keputusan untuk menyendiri..membawa diri..supaya kepala aku kosong..So aku mengambil keputusan untuk menenangkan diri di sungai area belakang rumah aku..tapi nak sampai ke sungai tu kena la lalu hutan sikit..tapi aku tak fikir panjang..aku terus je berjalan ke destinasi yang dituju..

jalan ke sungai
Dalam perjalanan aku ke sungai tiba-tiba aku terjumpa 4 ekor kambing sedang mengerumuni sesuatu..
Aku menghalau kambing2 itu..shuhh!!shuhh!!..
kemudian aku mendekati ape yang dikerumuni kambing-kambing tadi..
Wah..ada sebuah kotak kecik..tak tau la apa dalam dia..dan ade sebijik apple di atas kotak itu..
Rezeki aku dah ni..perut pun dah mula lapar..boleh la makan apple sebijik tu..
tapi apple tu pelik skit la..apple tu warna kuning..so aku ambil keputusan untuk bawak semua
yang aku jumpe tu ke sungai..

 

Huh!..penatnya..berehat kejap la bawah pokok yang rendang ni..
sambil rehat tu..goncang-goncang la kotak tadi..bunyi kedup!kedup! jer..ape menda la dalam ni ek..
mula la angan-angan..kereta besar ke??xkan la..kotak kecik jer..
rumah besar ke??xkan jugak..burger kot??hehe..
macam2 bermain dalam fikiran..
Tapi kan best kalo aku dapat...............
Hadu makk..
Tapi kenape plak aku nak DG iphone4 tu ek..??

1) Sebab aku tak de iphone lagi
2) Sebab aku pengguna DG tapi henset dah rosak kena campak ke dinding lepas putus cinta td, sim kad je ade..
3) Sebab aku dah boring xde awek..bolehla layan muvie ke, tangkap gambar ke, men game ke..
4) Sebab aku ingin bergaya..mana tau melekat awek baru nanti..keh..keh..keh..
5) Sebab aku ni up to date punya orang..mahu yang canggih2 jer..
6) Sebab aku ingin sentiasa bersama orang kuning DG..heh.heh

Ish..macam-macam ek..tapi tu semua angan-angan jer..
Alamak!! Hari dah gelap macam nak hujan..
Baik aku segera ke sungai..

Bersambung..




Read more


Blog Pasal Bola

Semalam saje jalan2 ke blog orang..cari kawan baru..cari kawan di fesbuk..tibe2 jumpa la kawan ni..nama dia Meor..dia pun ade blog jugak..blog dia pasal bola..Ok jugakla..sebab aku pun minat bola..banyak jugak info menarik kat blog dia..


So kawan2 jom la blogwalking ke blog bolasepak tu..dia baru buat shoutbox..boleh la kita komen2 kat sana..banyak jugak info menarik tentang bola sepak dalam negara dan luar negara..

Selain tu..boleh la tambah kenalan kat sane ek..Support bola sepak Malaysia..jawab soalan survey..dan manyak lagi la..huhu..ok..Happy Blogging..Jangan lupa lawat blog Meor ni..



Read more


Aku Kembali

Salam..setelah hampir 2 minggu pulang ke kampung di Kelantan dan Pahang..kini aku pulang ke tempat kerjaku..mood nak kerja memang xde lagi..still mood raye lagi..sedih meninggalkan ibu ayah dan adik-adik..tapi nak buat camane tanggungjawab mesti diteruskan..

So hari ni baru la boleh update blog skit2..sambil2 buat kerja2 yang tertangguh ni..Esok luse dan hari yang mendatang pasti bertambah lagi kerja aku..hadoyaii..jangan mengeluh..tak baik..

hujan pagi tadi lagi la membuatkan aku malas nak bangkit untuk bersiap..tapi apekan daya..cuti dah habis..Ape-ape pun kuatkan semangat untuk hadapi hari2 seterusnya..Rindu keluarga sangat2..



Read more


Salam Aidilfitri


Salam Semua
Malam ni aku dah nak gerak bertolak balik kampung..
So..kat kampung takut2 dah tak leh nak online..
di kesempatan ini
Aku ingin mengucapkan Salam Aidilfitri
Selamat Menyambut Hari Raya Aidilfitri 
buat
ibubapaku, isteri, adik2, abang, ibu mertua, saudara2, abang2 ipar,kakak2 ipar, adik2 ipar, sahabat2, kawan2, guru2ku, lecturer2ku, dan tak lupa kepada semua blogger2 di luar sana serta semua yang mengenali aku..
Mohon Maaf Dipinta
Seandainya aku ada buat salah dengan korang ye..
Semoga berbahagia dan bergembira di Hari Lebaran nanti..


P/S: Jangan main mercun banyak sangat ok
jangan memcekik banyak sangat raye nanti..hehehe



Read more


Award Raya

Assalamualaikum
Aku sudah dijemput untuk mengambil award ini daripada Tiefazatie
Thanks to Tiefazatie and credit to her kerana menghadiahkan award ni pada aku..
Tapi sebelum tu ade beberapa soalan yang aku kena jawab daripada blog dia..hehehe








Puasa penuh tak taun nie?
penuh

Kalo saya mintak maaf, awak sudi maafkan??
Sudi

Kampung kat mana?
Kelantan

Awak rasa blog saya ni comel tak? kasi sebab sikit.
Comel sebab pink


Awak nak tag org, tag aje laa T____T

Ok terima kasih sekali lagi buat tiefazatie..kepada blogger2 yang tidak aku tag nama merka..boleh juga ambil award ni yer..jangan segan-segan..sebab award ni aku tujukan ikhlas untuk semua yang menyambut aidilfitri tahun ni..tahun depan award lain plak yer..ok..salam aidilfitri untuk semua..salam

Read more


Follower Aku Ke-200

Salam Ramadhan
Hari ni nak buat entri pasal follower aku yang ke-200
Akhirnya target aku nak dapat 200 follower sebeluum balik beraye ni tercapai gak..
Ni la dia follower aku yang ke-200 tu..
Nama dia Yusz78 menggunakan blog Koizora's Paradise


zoom skit gambar dia..


tu dia..
So kengkawan jangan lupe lawat blog dia yer..
Promote dah ni..hehe
Lepas ni target untuk dapatkan lebih follower..
Sape yang bertuah mungkin dapat hadiah lak nanti..
FOLLOW YE JANGAN TAK FOLLOW
Thanks sekali lagi untuk Yusz78

Read more


Sudahkah Anda Membayar Zakat Fitrah?


Assalamualaikum buat semua umat Islam di Malaysia ni..satu soalan je aku nak tanya kat korang..dah bayar zakat ke belum ni??jangan last-last minit baru nak bayar..nanti terlupa plak..sibuk sangat dengan shopping baju raye, kuih raye sampai zakat pun tak ingat nanti..

Jadi,sementara ada masa ni..pergila bayar zakat kat kaunter2 zakat ataupun pada tok imam-tok imam yang kutip zakat kat masjid mana-mana..marilah bersama-sama menunaikan kewajipan kita..terutama ibubapa dan suami-suami kat luar sane ye..

buat pertama kali menunaikan zakat, jangan takut ,lafaz zakat senang je..tak sama dengan akad nikah..ok..SELAMAT MENUNAIKAN ZAKAT..Salam..



Read more


10 U 2 Sop

Salam...
Terima kasih aku ingin ucapkan kepada Sop yang memberikan aku hadiah sempena aku menjadi follower dia yang ke 400..ni la first aku dapat hadiah sejak aku jadi blogger ni..itupun aku mintak..hahaha..tak malu aku kan..

Nak tengok ape yang aku dapat...
jeng..jeng..jeng..
.
.
.
.
.
.

tu dia..
boleh la aku pakai raye nanti..
terima kasih sekali lagi untuk Sop dan blog menariknya Riwayat Hariku
Ko memang baik hati
Semoga makin bertambah-tambah rezeki ko Sop.
Aku pun nak buat giveaway bagi follower aku yang ke ???..angka pilihan aku la
nanti dah sampai angka tu aku akan umumkan
so korang..ape lagi??follow la cepat blog ni..hehe

Read more

(C) All Rights Reserved. Angin Malam | Free blogger templates Designed by SkinPress.com. Sponsored by: Premium Templates | Premium Themes. Distributed by: blog template

Powered by Blogger.

Followers

My Blog List

Web hosting for webmasters