Ada Ape Dengan Tahun Baru

Salam Tahun Baru dan salam 1 Malaysia


Di kesempatan ni, aku nak ucapkankan selamat tahun baru 2011 kepada semua blogger di Malaysia ni..kepada rakan-rakan di luar sana yang mengenali diri ini ataupun tak..kepada kaum keluarga, saudara-saudara dan semua rakyat Malaysia lah..
Semoga kekurangan di tahun-tahun sebelumnya akan dilengkapkan pada 2011 nanti..
Semoga ape yang dicita-citakan tercapai 2011 ni..
yang belum kahwin tu..kahwin lah 2011..
yang belum ada anak..pastikan ada anak 2011 ni yerk..

Sebut pasal tahun baru jer..mesti ade azam baru..azam korang camane??sini ade beberape list azam baru aku..kalo korang nak tiru pun takpe..

1) Mempunyai seorang anak..InsyaAllah..masih berusaha..
2) Menamatkan pengajian aku..lama sangat weh blajo rasenyer..
3) Menguruskan badan dan berlatih main bola tiap-tiap hari sebab nak wakil Malaysia ke Piala Dunia nanti..keh3..
4) Hidup maju setahun ke hadapan dengan mengupdate antivirus 2012 plak dan install game PES 2012..
5) Lebih berjaya dalam dunia blogging ini

Sekian terima kasih 2010..Jasamu dikenang




Read more


Servis Kereta Sempena Cuti

Sempena cuti tibe-tibe hari ni aku telah mengambil keputusan untuk menyervis kereta aku..sebabnya meter dia pun dah lebih..sepatutnya 51,9++ dah kena servis..ni 52,3++ baru nak servis..ish..ish..ish..Ceh sebenarnya aku dah booking awal-awal nak servis hari ni..bukannya sebab hari ni cuti pun..kesian kat pekerja pusat servis tu terpaksa kerja..

Perodua Kangar
Tu dia..awal-awal lagi aku dah pi..dalam kul 11 pagi camtu..sebab aku booking pukul 11...heheheh..aku servis kat Perodua ni jer..sebabnya aku pakai kereta buatan Perodua..tak kan pakai Perodua nak servis kat Proton plak kan..

Parts & Service
Tunggu punya tunggu pukul 11.30 baru kereta aku masuk service room dia aku rase..nasib baik la ade tempat menunggu yang selesa dilengkapi dengan sofa, TV, paper dan magazine..takdela aku boring sangat..tapi aku cadangkan Perodua sediakan wifi dan juga PC la plak..senang aku nak online bile menunggu..hehehe..

Kereta aku baru naik
Akhirnya kereta aku berjaya diservis sebelum solat Jumaat..Aku pulang dengan gembiranya..hehehe..Adios..Thanks Perodua..




Read more


Terkejut Beruk Btollah!!

Pagi tadi pergi pasar cari ikan..cari sayur-sayur skit kan untuk dimasak..lepas tu cari tembikai sebagai pencuci mulut lepas makan tengah hari nanti..ooo mak ai!!terkejut beruk bile dapat tau harga sekilo tembikai memang mahal gile ek skang..tapi nak makan punya pasal beli jugak lah..pastu beli petai..sekali lg terkejut beruk..mahal bebenor ek..hadush..Rasanya terkejut beruk yg ori macam ni la kot..

video

Layan..



Read more


"Giveaway 3 Tahun Blog Misztrex!"


Follower : 357
Like : 16

mereka yang di tag:



Read more


Super Duper Strike

Kepada semua kaki-kaki bowling kat Malaysia ni..ha..camnila cara nak buat strike yang sebenar dan terus dapat point yang tinggi..layan...

video

Tenkiu




Read more


Model Paling Tinggi Di Dunia

Korang semua tau tak berapa tinggi model paling tinggi di dunia??Ha..kat sini aku nak tunjuk skit The World's Tallest model..Anugerah ini jatuh kepada Amazon Eve, 31 tahun yang mempunyai ketinggian 6kaki 8 inci..lebih kurang 2 meter lebih jugak ni..hehehe..

Apepun tengoklah gambar dia kat bawah ni nak tau dia tinggi mana..

Tinggi kan..yang belah kanan tu yer..bukan kiri tu

Tu dia..kompem tak de kipas syiling kat umah dia nih..

Korang bayangkan camane dia nak masuk kereta tu..aish..
Adios






Read more


Esok Cuti?? Yeke??

Esok Cuti ker?? Masih konfius lg nih..tapi memang dah kompem dah CUTI esok ye..sebab dah diumumkan di TV dan AKHBAR2 tempatan..terutamanya di ESPN News..ceh..wallaweh..

Esok cuti yer..tarikh 31hb Disember, hari terakhir tahun 2010 pasti diingati sebab cuti peristiwa atas kemenangan pasukan bolasepak Malaysia membawa pulang Piala AFF Suzuki buat kali pertama menewaskan Indonesia di perlawanan akhir malam tadi..

Juara
Walaupun Malaysia tewas kepada 1-2 kepada Indonesia di Stadium Bung Karno semalam..namun dikira menang dengan Aggregate 4-2 setelah menang 3-0 pada perlawanan akhir yang berlangsung di Stadium Bukit Jalil Ahad lalu..

Tahniah dan syabas buat pasukan kebangsaan..Aku bangga jadi Anak Jati Malaysia..Tanah Tumpahnya Darahku..Lepas ni boleh la berkira-kira nak holiday ke mana..3 hari tu cuti..tapi bank katup la plak esok ek..tak pa..Rajagopal..Bila nak bawak piala mai perlis??keh3..





Read more


Follower aku ke-300

Alhamdulillah follower aku dah mencecah 300 orang..dan di sini ingin aku kenalkan follower aku yang ke-300 iaitu abang terror..

Baru sat tadi aku dapat polower ke 3 rat ni..terima kasih ye abang terror..ko memang terror r..hahaha..jemput-jemput la ye melawat ke page abgteror kita..kat page dia ada kenduri..hahahaha..300 orang dijemput..keh3..Ok lah..Adios..semoga lebih bertambah polower aku lepas ni..Salam..



Read more


Laser Punca Kemenangan

Adakah boleh dikatakan Laser adalah menjadi punca kemenangan Malaysia semalam??..bagi aku laser tu tak la sepenuhnya membantu kem Malaysia..Bagi aku the fisrt thing adalah semangat juang dan corak permainan pemain Malaysia yang memberansangkan..Laser tu hanya membantu mengganggu kosentrasi dan fokus player Indon je..


Aku sangat-sangat memuji barisan muda pemain negara semalam kerana bersungguh-sungguh mencari gol..terutamanya barisan serangan..Nor Shahrul Idlan Thalaha beraksi baik bagi mengumpan untuk Safee Sali untuk gol pertama dan Ashaari Shamsudin untuk gol kedua. Safee sekali lagi menanduk cantik untuk gol ketiga negara. Bekalan selesa sebelum berlepas ke Jakarta.


Korang boleh bayangkan lah harga laser akan naik dalam masa 2-3 hari ni di Jakarta dan permintaan mendadak tinggi sebelum bermulanya 2nd leg nanti..Pastinya semua penyokong Indon nak balas dendam..So, player2 Malaysia akan mempersiapkan diri dengan Spec Edgar Davis lepas ni terutamanya keeper, Khairul Fahmi Che Mat..hehehe..


Apepun tahniah buat Malaysia dan diharap Malaysia dapat melakar sejarah baru apabila menjadi negara ke-4 memenangi Piala AFF Suzuki ini selepas Thailand, Singapore dan Vietnam..dan semangat satu padu memberi sokongan macam ni lah yang kita mahukan dalam negara Malaysia yang aman damai ini..Wassalam




Read more


SALAM MAAL HIJRAH

SALAM MAAL HIJRAH KEPADA SEMUA MUSLIMIN DAN MUSLIMAT DI SELURUH DUNIA.





Read more


Airplane

Can we pretend that airplanes
In the night sky
Are like shooting stars
I could really use a wish right now (wish right now, wish right now)
Can we pretend that airplanes
In the night sky
Are like shooting stars
I could really use a wish right now (wish right now, wish right now)


Yeah
I could use a dream or a genie or a wish
To go back to a place much simpler than this
Cause after all the partyin' and smashin' and crashin'
And all the glitz and the glam and the fashion
And all the pandemonium and all the madness
There comes a time where you fade to the blackness
And when you're staring at that phone in your lap
And you hoping but them people never call you back
But that's just how the story unfolds
You get another hand soon after you fold
And when your plans unravel
And they sayin' what would you wish for
If you had one chance
So airplane airplane sorry I'm late
I'm on my way so don't close that gate
If I don't make that then I'll switch my flight
And I'll be right back at it by the end of the night


Can we pretend that airplanes
In the night sky
Are like shooting stars

I could really use a wish right now (wish right now, wish right now)
Can we pretend that airplanes
In the night sky
Are like shooting stars
I could really use a wish right now (wish right now, wish right now)


Somebody take me back to the days
Before this was a job, before I got paid
Before it ever mattered what I had in my bank
Yeah back when I was tryin' to get into the subway
And back when I was rappin' for the hell of it
But now a days we rappin' to stay relevant
I'm guessin that if we can make some wishes outta airplanes
Then maybe yo maybe I'll go back to the days
Before the politics that we call the rap game
And back when ain't nobody listened to my mix tape
And back before I tried to cover up my slang
But this is for the Cada, what's up Bobby Ray
So can I get a wish to end the politics
And get back to the music that started this sh-t
So here I stand and then again I say
I'm hopin' we can make some wishes outta airplanes


Can we pretend that airplanes
In the night sky
Are like shooting stars
I could really use a wish right now (wish right now, wish right now)
Can we pretend that airplanes
In the night sky
Are like shooting stars
I could really use a wish right now (wish right now, wish right now)





Read more


Canon @ Nikon??

CANON
Aku ni tetibe berminat plak nak memiliki kamera DSLR..tapi mane satu ek yg lebih bagus?? Canon ke Nikon?? Tolong bagi pendapat skit rakan2..

NIKON





Read more


Part Time Husband

Ade ke kerja sebagai part time husband ni??atau istilah je..mungkin aku skang ni pun sebagai part time husband..sebabnye isteri aku dah duk jauh dari aku..dia dapat posting mengajar di Kulim sedangkan aku di Kangar..jarak 142 km memisahkan..tapi kejap je 2 jam jer..syukur la tak jauh sangat..


Mesti ada lagi pasangan yang duk lebih jauh daripada kami..semua ni dipanggil PJJ la..hehehe..tapi takpe..jap lagi nak gi ambik isteri balik Perlis sebab Kedah kan cuti Jumaat&Sabtu..so petang ni dah boleh jumpe..pagi Ahad hantar balik Kulim..macam tu la rutin weekend aku lepas ni..keh3..






Read more


Malaysia Tewas 5-1 Kepada Indon

Malaysia memulakan kempen AFF Piala Suzuki dengan kekalahan teruk 5-1 ke atas Indonesia. Memang percaturan Rajagopal betul-betul tidak menjadi malam ini. Walaupun telah mendahului melalui volley menarik daripada Shahrul Idlan Thalaha pada minit ke-18.

Kisah malang Malaysia bermula apabila Asrarudin menjaringkan gol sendiri 4 minit kemudian. dan Muslim Ahmad pula dengan mudah dilepasi Gonzalez untuk gol kedua Indon.


Percaturan Rajagopal meletakkan Sharbinie Alawi sebagai penjaga nampak silap kerana dia gagal menangkap kemas percubaan-percubaan pemain indon dan sememangnya untuk perlawanan seterusnya menurunkan Khairul Fahmi Che Mat yang beraksi cemerlang ketika di Sukan Asia.

Gandingan Amri Yahya dgn Safiq Rahim di bahagian tengah juga tidak menjadi dan sepatutnya menggunakan seorang defensive midfield seperti Gurusamy atau Amar Rohidan untuk membantu pertahanan. Akibatnya, Indon menambah lagi 3 gol pada separuh masa kedua. Rajagopal juga mengeluarkan pertahanan kanan yang sepatutnya dikekalkan, dan yang patut keluar adalah Asrarudin. Manakala Amirul Hadi terpaksa didropped ke bahagian pertahanan kanan. Untuk game seterusnya,percaturan harus dikaji dan dilakukan dengan teliti bagi menutup segala kelemahan Malaysia yang jelas ketara pada malam ini.



Read more

(C) All Rights Reserved. Angin Malam | Free blogger templates Designed by SkinPress.com. Sponsored by: Premium Templates | Premium Themes. Distributed by: blog template

Powered by Blogger.

Followers

My Blog List

Web hosting for webmasters