Livestreaming Everton vs Chelsea | Carling Cup 2011/2012


LIVEstreaming  Everton vs Chelsea

Carling Cup 2011/2012

3.00 am

Goodison Park

Klik SINI

atau 

Read more


Hadith Hari Ini | Tidur Dalam Keadaan Berwudhu'


Dari Abdullah bin Umar r.huma meriwayatkan bahawa Rasulullah bersabda : Barangsiapa tidur dalam keadaan berwudhu',malaikat akan tidur di sisinya sehingga tersentuh kulitnya. Dan apabila dia bangun malaikat akan berkata : Wahai Allah, ampunilah orang ini kerana dia tidur dalam keadaan berwudhu'. (HR Ibn Hibban)

Read more


Livestreaming Arsenal vs Bolton | Carling Cup 2011/2012


LIVEstreaming Arsenal vs Bolton Wanderes

Carling Cup 2011/2012

Wednesday,2.45am

Emirates Stadium

Klik SINI

atau

Read more


Pelajar Serah Tubuh Untuk Dapat Gelaran Ratu X


"Syaratnya mudah saja, untuk menjadi ratu atau popular di kalangan remaja di situ, seseorang itu hendaklah bermalam dengan seramai mungkin lelaki dan lelaki yang dipilih juga hendaklah golongan yang berada atau menpunyai ramai kawan dan pengaruh."

Inilah budaya terbaru yang terjadi di kalangan pelajar yang sanggup menggadaikan maruah untuk jantan berada serta sanggup menipu ibu bapa semata-mata untuk mendapatkan gelaran Ratu X. Mereka ini sering lepak di pusat membeli-belah terkemuka di bandar pada hujung minggu sambil menunggu lelaki yang ingin meniduri mereka.

Mereka yang dapat meniduri ramai lelaki berada akan bermegah-megah pula dan akan digelar Ratu X..Subhanallah,dunia akhir zaman.teruk,rosak,punah.. Pelajar seumur 16 tahun pun dah sanggup gadaikan maruah dan menyerah tubuh semata-mata untuk bermegah-megah.

Selain itu gelaran Raja X juga ada untuk lelaki yang meniduri seramai mana wanita yang lepak di situ, sanggup mendermakan teman wanita dan sanggup mengeluarkan wang untuk wanita-wanita itu. 

sumber Harian Metro

Read more


Free Download Libas


Filem ini mengisahkan Adnan Saladin seorang pakar Libasan dalam permainan sepak takraw (Libas). Dia di gelar sebagai raja libas Malaysia. Kehebatan libasan Raja Libas sangat digeruni pasukan lawan terutamanya dari pasukan Siam (Thailand). Kecederaan berlaku mengakibatkan tekong Malaysia (Dali) parah apabila Libas gagal menampan libasan kuat AK Nangkhon lalu terkena dadanya. Akibatnya Malaysia tumpas kepada Thailand untuk kali kedua berturut-turut. Jurulatih dan rakan sepasukan, Megat turut menyalahkan Adnan Saladin kerana kekalahan itu sehingga Jurulatih sanggup memutuskan pertunangan Adnan Saladin dengan anaknya, Ratna.

Raja Libas resah apabila diketahui Mr. Wilson menawarkan perlawanan Libas lebih awal dari selalunya untuk mendapatkan bola warisan yang mempunyai nilai sejarah dan kuasa mistikal. Tawaran lumayan diberikan kepada pasukan Thailand demi mendapatkan bola warisan tersebut yang berada pada Raja Libas. Raja Libas berfikir siapa yang harus dia ambil sebagai pemain bagi mengekang kehebatan pemain Thailand. Akhirnya Raja Libas dapat menemui pemain baru dan mengumpulkan regu pasukan yang terdiri daripada Megat (pemain lama), Hamadi dan Kumok yang merupakan taruhan Libas untuk menentang Thailand nanti... Diperlawanan akhir, pasukan Malaysia teruk dibelasah oleh pasukan Thailand. Mampukah Raja Libas mempertahankan maruah negara. Nantikan kesudahannya...

Lakonan : Rosyam Nor,Scha Al-Yahya, Johan Raja Lawak, Beego, Adam Corrie, Zek Zamri & Yuswaisar.

Untuk mendownload filem Libas (MKV Saiz:350Mb), sila klik link Part 1 dan Part 2 di bawah, Skip Ad dan download.


Selepas download jangan lupa combine file.
Cara-caranya ada ditunjukkan DI SINI

Sekian, selamat menonton

Read more


Ibu Kelar Perut Anak Yang Baru Dilahirkannya Di Asrama


Astagfirullahalazim..apa nak jadi ni..sudahlah melahirkan anak luar nikah, anak yang tidak berdosa itu dikelar pulak sampai terburai isi perutnya oleh emaknya sendiri..sungguh sadis..Akibat tertekan kerana keluarga teman lelaki enggan menerima anak yang dilahirkannya itu, seorang pelajar berusia 16 tahun bertindak mengelar bayi perempuan yang baru saja dilahirkannya itu hingga terburai perutnya.
Kejadian ini berlaku di asrama sekolahnya kira-kira jam 7.40 pagi. suspek mengelar bayinya dengan menggunakan pisau pemotong sayur sepanjang 15 sentimeter. Ke mana perginya iman wanita ini??bayi yang cukup sifat dilahirkannya itu menjadi mangsa..Ya Allah, sama-samalah kita muhasabah diri kita..Dunia sudah hampir ke penghujungnya..

Dipetik daripada Harian Metro

Read more


Malaysia Sediakan Tadika Free..Biar Betik??

 

Biar betik??tak de betik-betiknye lagi dah..ni memang betol..tak caye??boleh tengok SINI tak pun boleh klik je kat gambar di atas.. Kalau dulu zaman nenek moyang kita dulu tak masuk tadika,pra-sekolah pun tak pe kan..Tapi sekarang memang kerajaan nak mewajibkan kanak-kanak yang berusia 6 tahun dihantar ke Tadika atau Pra-sekolah.

Dan sekiranya di kawasan tempat tinggal mereka tiada Tadika atau Pra-sekolah kerajaan, kerajaan bagi bantuan pulak, bagi duit untuk menampung pembelajaran di tadika swasta. Baik sungguhlah..Untung maa jadi Rakyat Malaysia..

Buktinya kita saksikan VIDEO INI

Read more


Result EPL 2011/2012 | Arsenal 2-1 Sunderland


Kapten pasukan Arsenal, Robin Van Persie berjaya menyelamatkan hari Arsenal dengan menjaringkan 2 gol bagi menghadiahkan kemenagan buat pasukannya. Arsenal menang ke atas Sunderland dengan jaringan 2-1 dan berjaya melonjak ke tangga ke-10 liga perdana Inggeris.

Gol pertama Van Persie hadir pada minit pertama perlawanan apabila dia bijak merembat lerek hasil hantaran Gervinho. Selepas itu ada beberapa peluang namun gagal disempurnakan Persie. Sunderland berjaya menyamakan kedudukan menerusi sepakan percuma cantik Larsson pada minit ke-31

Separuh masa kedua, Arsenal memasukkan Arshavin, Santos dan Benayoun bagi menguatkan serangan mencari gol. Beberapa sepakan percuma diperolehi Arsenal namun gagal disempurnakan Arteta, Santos dan juga Walcot. Sehinggalah sepakan percuma yang diperolehi pada minit ke-83 disempurnakan dengan baik oleh Van Persie, gol kemenangan buat Arsenal.
Arsenal menang 2-1


Man of The Match : Robin Van Persie

Read more


Free Download Raya Tak Jadi


Filem Raya Tak Jadi lakonan Saiful Apek, Johan Raja Lawak,Jalaluddin Hassan, Wan Sharmila, Noreen Nor dan yang lain ini mula ditayangkan di pawagam pada 15 September 2011. Filem ini mendapat sambutan hangat kerana aksi lucu yang berkisarkan tentang hari raya.Anda boleh mendownload di link yang dikongsikan di bawah entri ini nanti.

Filem ini bermula dengan seorang ahli perniagaan iaitu Leo yang bakal mengalami kerugian yang banyak kerana kontena yang berisi kurma-kurma yang ingin dijualnya sebelum raya tidak sampai. Oleh itu, dia telah merancang untuk menunda hari raya dengan menculik Penyimpan Mohor Besar Raja-Raja, Hj.Ehsan. Leo telah mengarahkan dua pekerjanya, Ali dan Abu untuk melakukan penculikan tersebut. Mereka berdua telah Berjaya menculik Hj.Ehsan namun masalah timbul apabila Ali dan Abu telah tertukar teksi yang ada Hj Ehsan dengan Shuib iaitu seorang pemandu teksi.

Shuib mempunyai seorang adik yang pekak iaitu Bob. Kekecohan berlaku apabila Shuib dan Bob menemui Hj Ehsan yang disangkai telah mati di dalam boot teksi.Mereka berdua telah melakukan pelbagai cara untuk meninggalkan mayat tersebut namun gagal dan membuat keputusan untuk mengebumikan mayat itu. Tiba-tiba mayat yang disangkai telah mati itu hidup semula dan ini telah memeranjatkan semua orang. Hj. Ehsan kemudiannya menerangkan mengenai penculikannya. Sementara itu, Leo telah mengarahkan Ali dan Abu untuk mendapatkan semula Hj Ehsan dan mereka telah menculik Ibu dan adik perempuan Shuib dan Bob sebagai tebusan.

Kemudian, Leo mengarahkan Shuib meminta wang tebusan daripada isteri Hj Ehsan dan menyerahkan wang tebusan dan Hj Ehsan kepadanya sebelum dia melepaskan ibu dan adik perempuan Shuib dan Bob. Leo dan dua pekerjanya telah diserbu dan ditangkap oleh polis ketika melakukan urusan penukaran tebusan dengan Shuib dan Bob. Shuib dan Bob berasa sedih kerana mereka terpaksa meraikan hari raya seperti hari raya tahun-tahun yang lepas, dalam serba kekurangan. Tetapi, Hj Ehsan telah datang menziarahi mereka dan memberikan pelbagai hadiah dan duit yang banyak sebagai ganjaran menolong dia. Selain itu, Hj Ehsan juga menyukai sikap mereka yang baik . Oleh itu dia turut menggajikan Shuib dan Bob untuk bekeja dengannya.

Untuk Mendownload sila klik link-link di bawah dan download.

Raya Tak Jadi, Format MKV Saiz 350Mb


Selepas Mendownload Kedua-dua Part Jangan Lupa Combine File 
Cara-cara combine file ada ditunjukkan DI SINI

Selamat Menonton

Klik SINI untuk melihat penaja blog ini..

Read more


Result EPL 2011/2012 | Chelsea 3-1 Everton


Chelsea mengukuhkan cengkaman di tangga ketiga Liga Perdana Inggeris (EPL) setelah menewaskan Everton 3-1 di laman sendiri malam tadi. Gol pertama Chelsea dijaringkan oleh Daniel Sturridge yang berjaya menanduk masuk hantaran Juan Mata pada minit ke-31.

Chelsea kemudian menggandakan kedudukan menjadi 2-0 pada minit ke-45 selepas John Terry berjaya menanduk masuk bola sepakan percuma Frank Lampard. Dan gol ketiga Chelsea hadir menerusi sentuhan Ramires yang menerima hantaran Juan Mata pada minit ke-61.


Gol saguhati Everton pula disumbangkan oleh penyerang mereka, Vellios pada minit ke-81.

Read more


Result EPL 2011/2012 | Liverpool 1-1 Manchester United


Pertembungan seteru di antara Liverpool dan Manchester United berkesudahan seri 1-1. Perlawanan EPL yang berlangsung di Stadium Anfield itu bermula agak hambar dengan kedua-dua pasukan banyak berlegar di kawasan tengah sahaja. Hanya ada satu peluang keemasan yang diperolehi oleh Luis Suarez pada separuh masa pertama namun gagal dimanfaatkan. Separuh masa pertama tamat 0-0.

Separuh masa kedua, Liverpool mendahului menerusi jaringan Steven Gerrard melalui sepakan percuma setelah Charlie Adam dijatuhkan Rio Ferdinand. Rooney yang berada di bangku simpanan dimasukkan bagi mencari gol penyamaan begiru juga dengan Nani dan Chicarito. Hasilnya Manchester United berjaya mendapatkan gol penyamaan pada minit ke-81 hasil tandukan Chicarito.

Keputusan Penuh : Liverpool 1-1 Manchester United

Read more


Livestreaming Liverpool vs Manchester United | EPL 2011/2012


Perlawanan bola sepak English Premier League antara Liverpool menentang Manchester United akan berlangsung pada jam 7.45 malam hari ini 15 Oktober 2011. Perlawanan ini akan disiarkan secara langsung di Astro ESPN channel 812. Namun bagi mereka yang tidak dapat menyaksikan siaran langsung LIVE melalui Astro bolehlah menonton secara LIVEstreaming di link-link yang diberikan di bawah.


atau


Read more


My Happiest Moment


This is My Happiest Moment because i've got my first son, 3 days before Aidilfitri. His name is Nik Khairul Qayyeem and this picture was taken on the third day of his life..So sweet, so cute my baby..and also his parent..

Today, he enter 48 days of age and he become stronger and longer. Everytime i come back from work, i see him and i feel relax and happy. Thank you my son, i will make you proud of me and me proud of you..


English broken..hope ada rezeki..hehe

Read more


Suku Akhir Piala Malaysia 2011 | Kelantan & Perak Di Situasi Sama


Perlawanan suku akhir kedua malam ini akan menetukan 4 pasukan yang akan layak ke peringkat semi final. Perlawanan suku akhir kedua Piala Malaysia malam ini akan menemukan Kelantan dengan Terengganu di Stadium Sultan Muhamad IV di Kota Bharu, manakala 3 lagi perlawanan melibatkan Negeri Sembilan vs Felda United, T-Team vs Sabah, dan Perak vs Selangor.

Pastinya yang menjadi tumpuan malam ini adalah perlawanan yang melibatkan Kelantan vs Terengganu dan Perak vs Selangor. Kelantan ketinggalan dengan jaringan 1-3 setelah tewas di Terengganu Isnin lalu dengan perlawanan paling banyak kad merah (5 kad merah). 3 Pemain Kelantan yang terlepas aksi malam ini adalah Shakir Shaari, Daudsu dan juga Aziz Ismail. Namun mereka masih mempunyai Mat Yo dan Piya untuk menggempur serangan dan menang.


Situasi yang sama berlaku ke atas pasukan Perak yang turut ketinggalan 1-3 setelah tewas di Selangor Isnin lalu. Namun skuad Perak dijangka akan menurunkan semua pemian berpengalaman mereka seperti Akmal Rizal,Sharul Nizam Mustapha sambil mengharapkan sentuhan daripada Syafiq Jamal dan Failee.

Sama-sama kita saksikan perlawanan yang akan berlangsung jam 8.45 malam ini.

Read more


Erra Fazira Berlakon dengan Hero Amerika dalam Filem Hidden


Pelakon wanita sensasi Malaysia, Erra Fazira akan berlakon dengan aktor Amerika dalam filem baru mereka bertajuk Hidden. Filem ini berkisarkan kisah seram yang melibatkan anaknya yang berkelakuan pelik di tempat tinggal mereka. Filem ini turut dibintangi oleh Elaine Daly dan Christopher Atkins

Antara aksi-aksi lakonan Erra Fazira DI SINI

Sinopsis cerita :Dian (Erra Fazira) is concerned about her son as he has grown silent and developed a strange habit of hiding. She restricts him from moving away from her after a stranger informs her that enclosed places pose a danger to him. His prediction comes true when Adam goes missing and is nowhere to be found. Everyone is unaware about his death. However, the son comes back to his mother, longing for her love and also seeking revenge against every person who hurts her.
 
Filem ini arahan Sameet Baadkar dan Release Date : 13 Oktober 2011

Read more


Gambar Bogel Mayat Michael Jackson Didedahkan


Los Angeles, Amerika Syarikat - Pihak pendakwaraya terpaksa menunjukkan gambar bogel mayat penyanyi pop, Michael Jackson semasa perbicaraan doktor peribadi MJ,Conrad Murray memasuki minggu ketiga kelmarin.

Conrad Murray didakwa kerana menyebabkan kematian Michael Jackson dengan memberi dos berlebihan, ubat bius kuat, propofol kepada penyanyi lagenda tersebut. Gambar mayat Michael Jackson ditunjuk dengan bahagian kemaluan dihitamkan ketika perbicaraan berlangsung.
Ibu Mj yang turut berada di mahkamah ketika perbicaraan berlangsung terpaksa bergegas keluar kerana tidak sanggup melihat keadaan anaknya dalam gambar tersebut. Perbicaraan dijangka akan berlangsung selama 5 minggu sehingga hujung bulan ini.

Murray boleh dipenjarakan selama 4 tahun sekiranya didapati bersalah kerana membunuh dengan tidak sengaja.

Dipetik dari Kosmo

Read more


Siswi Dicekup Ketika Berpesta Seks di Asrama


Subhanallah..apa nak jadi lah dengan siswa siswi kita sekarang ni.. ibu bapa hantar kolej suruh belajar, mereka buat benda lain pulak..buat malu nama keluarga jer..

Empat pelajar kejururawatan itu dicekup di dalam sebuah bilik di asrama kolej berkenaan. 2 daripadanya berada dalam keadaan separuh bogel manakala 2 orang lagi berpakaian lengkap disyaki sedang mengadakan pesta seks.Sementara itu semua pasangan mereka ditemui menyorok di dalam tandas.

Ish..ish..ish teruk betullah..salah siapakah ini..??macamana boleh lepas masuk lelaki dalam asrama wanita??Memang mereka ni tiada kesedaran diri, kurang didikan agama dan terpengaruh dengan rakan sebaya..

Atau mugkin mereka ni "Kaki tengok DVD la ni"
hehehe..

Read more


Ayu Raudhah Nafi Bercerai Dengan Zaquan Adha


Berita mengenai penceraian Ayu Raudhah dan suaminya Zaquan Adha hanyalah khabar angin semata-mata dan perkara atau gossip ini dinafikan sendiri oleh pelakon itu. Ayu Raudhah menegaskan bahawa hubungan rumah tangganya bersama pemain bola sepak kebangsaan itu masih utuh dan bahagia.

Ayu turut menegaskan dan berkata "Saya tak tahu-menahu pun mengenai gosip berkenaan (kes rumah tangga). Terkejut juga bila dengar. Entahlah orang senang-senang cakap mengenai rumah tangga kami. Kami masih bahagia bersama. Saya tak sukalah bila ada orang cakap perkara yang bukan-bukan, lebih-lebih lagi yang berkaitan dengan soal rumah tangga dan perkahwinan."

Ayu Raudah yang juga adik kepada pelakon jelita, Rozita Che Wan telah mendirikan rumah tangga bersama Zaquan Adha pada 20 Januari 2011 yang lalu.

Credit to Roti Telur

Read more


Safee Sali Diumum Kapten Pelita Jaya FC 2011/2012


Penyerang Kebangsaan, Safee Sali baru sahaja diumumkan oleh kelabnya Pelita Jaya FC sebagai kapten baru buat kelab itu untuk Liga ISL musim 2011/2012. Keputusan kelab Pelta Jaya FC memilih Safee Sali bagi musim 2011/2012 itu menjadi satu kebanggaan buat Safee Sali. Apa tidaknya, setakat ini rasanya belum pernah ada anak Malaysia yang berjaya menjadi kapten pasukan luar.

Safee juga berkata dia berharap agar rakan-rakan sepasukan di Pelita Jaya FC berjuang dan berusaha bersamanya bagi menaikkan nama Pelita Jaya FC.

Tahniah buat Safee Sali, anda sentiasa menjadi kebanggaan rakyat Malaysia.

Read more


Filem Klip 3GP Di Pawagam 13 Oktober 2011 | Sesuaikah Untuk Tontonan Rakyat Malaysia??


Tengok tajuk "Klip 3GP", rasa-rasa apa pandangan anda tentang filem ni berdasarkan tajuk tu??..huhu..Tapi berdasarkan konsep yang diterapkan adalah 3G iaitu Gerun, Ganas dan Ghairah..Tapi rasa-rasa banyak part tang ghairah tu kot..hehehe..Apapun filem ini akan ditayangkan di pawagam pada 13 Oktober 2011,esok la tu..hari Khamis..dan-dan je malam jumaat ramai yang pergi tengok ni..huhu..

Filem ini adalah lakonan Zahiril Adzim, Mimie One Nation Emcee, Fikhree Abu Bakar,Zydee, Syafiq Isam,Iskandar,Tasha Shila,Sara Ali, Amanda Misbun,Adeline Anthony,Sabhi Saddi dan lain-lain.

Jalan cerita atau sinopsis cerita Klip 3GP ini adalah gabungan beberapa cerita yang berbeza. Kisah satu mengisahkan tentang Eddie yang hidup mewah dengan hasil jualan video-video pornografi yang dibelinya di internet. Kisah dua pula mengisahkan Maya yang diugut oleh Sunny yang memiliki video hubungan sulit mereka.Malah tindakan Sunny mengugut Maya disokong oleh isterinya sendiri,Rita yang inginkan wang. Kisah tiga mengisahkan 3 sahabat Suria, Mina dan Zakiah yang mencari hiburan hujung minggu di Kuala Lumpur. Malangnya dalam perjalanan mereka diburu oleh makhluk yang menyeramkan.

Saksikan Trailer filem Klip 3GP ini di bawah


Nak kata sesuai atau tak sesuai untuk tontonan, kita kena pergi tonton dululah..baru boleh komen..tapi untuk kanak-kanak rasanya memang tak sesuai..so tak payah lah nak bawa budak-budak masuk tengok cerita ni, takut nanti diorang terikut lak dengan aksi dalam filem Klip 3GP ni..

Ok setakat itu dulu..len kali kita sembang lagi..Assalamualaikum.

Read more


Keputusan Penuh Kelayakan EURO 2012 | 11 Oktober 2011


Keputusan Perlawanan Kelayakan EURO 2012
11 Oktober 2011



Read more


Jadual Perlawanan Kelayakan EURO 2012 | 11 Oktober 2011

Jadual Perlawanan Kelayakan EURO 2012
11 Oktober 2011



Read more


Keputusan Penuh Suku Akhir Piala Malaysia | 10 Oktober 2011


Keputusan Suku Akhir Pertama Piala Malaysia 2011
10 Oktober 2011

Selangor 3-1 Perak
Terengganu 3-1 Kelantan
Sabah 1-2 T-Team
Felda United 1-0 Negeri Sembilan

Suku Akhir kedua akan berlangsung pada Jumaat, 14 Oktober 2011

Read more


Jawapan Kenapa Blog Trafik Rendah Boleh Dapat Buffered Earning (BE) Nuffnang

Salam, baru-baru ni aku ada bertanya kepada pihak nuffnang tentang adakah trafik mempengaruhi sesebuah blog untuk mendapatkan buffered earning (BE), dan ini respons yang diberi


So pada masa akan datang "Our system also prioritizes blogs which have received less CPM campaign in the future to be suggested to advertisers"...patutlah blog aku dah kurang BE sekarang..hehehe..bagi can kat blog lain yang kurang dapat pulak lepas ni..

Anymay thanks to Nuffnang, harap-harap adalah rezeki BE lagi lepas ni..

Read more


Jadual Perlawanan Suku Akhir Piala Malaysia | 10 Oktober 2011


Piala Malaysia sudah memasuki peringkat suku akhir
dan perlawanan-perlawanan suku akhir akan berlangsung pada malam ini jam 8.45 malam

Suku Akhir Pertama

Selangor vs Perak , Stadium Shah Alam
Felda United vs Negeri Sembilan , Stadium MBPJ
Terengganu vs Kelantan , Stadium Sultan Ismail
Sabah vs T-Team , Stadium Likas

Selamat Menonton,
Majulah Sukan untuk Negara

Read more


Free MP3 Download | Sofaz - Terasa di Syurga


Sofaz - Terasa Di Syurga

Engkau tersenyum malu
Bila ku bertanya
Adakah diriku ada di hatimu

Aku amat terasa
Lirikan manjamu
Membuat diriku terus terlena

Indahnya rasa bila dicintai
Hidup ini terasa di syurga
Tak sabar menunggu hari esok
Umpama mawar yang sedang mekar

Oh kasihku
Cintailah diriku
Sayangilah hatiku
Sepenuh jiwamu

Indahnya rasa bila dicintai
Hidup ini terasa di syurga
Tak sabar menunggu hari esok
Umpama mawar yang sedang mekar

Indahnya rasa bila dicintai
Hidup ini terasa di syurga
Tak sabar menunggu hari esok
Umpama mawar yang sedang mekar

Oh kasihku
Cintailah diriku
Sayangilah hatiku
Sepenuh jiwamu

Read more


Trafik Ahad Kurang Memberansangkan | Kenapakah??


Hari ni rasa macam trafik blog aku kureng memberansangkanlah..hehehe
kenape ek??jom kita bincangkan..kui3..Aku rasa ada beberapa faktor yang menyumbang kepada kurangnya trafik blog aku hari Ahad ni..hehehe..

1st, bagi yang bekerja, mungkin mereka hanya boleh online di pejabat..so,bila hari Ahad,diorang tak kerja..pastu kat umah tak de internet lak..jadi macamana nak masuk blog aku..hehehe..ada logiknya x??

2nd, bagi yang berkeluarga, mereka pasti ingin menggunakan peluang cuti hujung minggu ni nak bersama dengan keluarga..nak lakukan aktiviti bersama keluarga, nak keluar beli belah ke..bercuti di pusat peranginan ke..betul x??mana ada masa nak masuk blog aku..

3rd, bagi yang couple tu..takkan nak duk diam je kat umah kan..mesti la keluar dgn pakwe makwe..keluar tgk wayang ke,main boling ke, lepak2 kat KFC ke..tambah-tambah kalau student yang baru masuk duit PTPTN,pergh..shopping sakan ler..tak de masa dah nak layan blog aku ni..hehehe

and Last sekali..sebab aku malas nak update blog and up trafik..aku pun nak bersama anak bini jugak hujung2 minggu camni..hehehe..ini yang paling utama..



Read more


Bajet 2012 | Isi & Kandungannya


Pembentangan Bajet 2012 telah berlangsung semalam, 7 Oktober 2011 di bangunan Parlimen oleh Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Razak. Antara isi-isi kandungan Bajet 2012 adalah:-

1) Tangani Inflasi
    - Bantuan RM500 kepada isi rumah berpendapatan bawah RM3000
    - Penerusan subsidi bil elektrik RM20
    - Penerusan subsidi,insentif dan bantuan berjumlah RM 33.3 billion

2) Kakitangan awam
    - Struktur gaji lebih baik dengan kenaikan gaji 7-13 peratus
    - Kenaikan gaji tahunan antara RM80-RM320 mengikut gred
    - Umur persaraan dinaikkan kepada 60 tahun
    - Bonus setengah bulan gaji atau minimum RM500

3) Pesara Kerajaan
    - Bayaran khas RM3000 kepada bekas anggota,duda dan balu polis khas dan polis   tambahan
    - Kenaikan pencen 2 peratus setahun
    - Bayaran bantuan RM500

4) Peneroka FELDA
    - FELDA Global Ventures Holding disenaraikan di Bursa Malaysia untuk jadi syarikat konglomerat global
    - Peneroka akan dapat durian runtuh

5) Perumahan Rakyat
    - Pembiayaan Skim Rumah Pertamaku dinaikkan kepada RM400,000
    - 15,000 unit rumah di bawah Program Perumahan Rakyat
    - Subsidi RM20,000 bagi 10,000 rumah Program Perumahan Mesra Rakyat

6) Sektor Swasta
    - Caruman majikan KWSP untuk gaji bulanan di bawah RM5000 dinaikkan kepada 13 peratus
    - Pelepasan cukai sehingga RM3000 bagi caruman skim persaraan swasta dan anuiti insurans
    - Pengecualian cukai ke atas pendapatan dana skim persaraan swasta

7) Warga Emas
    - Caj pendaftaran pesakit luar percuma di semua hospital dan klinik kesihatan termasuk klinik 1Malaysia
    - Diskaun 50 peratus tambang LRT dan Monorel

8) Pelajar
    - Yuran sekolah percuma
    - Bantuan RM100 untuk semua pelajar Tahun 1 hingga Tingkatan 5
    - Baucar buku RM200 kepada pelajar IPTA dan IPTS
 

Read more


Video Highlight Friendly Match | Australia 5-0 Malaysia

Friendly Match Highlight
7 Oktober 2011
Australia 5-0 Malaysia
Canberra Stadium


Pertahanan perlu diperkukuhkan lagi
Cuba lagi Harimau Malaya

Read more


Keputusan Penuh Kelayakan EURO 2012 | 7 Oktober 2011

Kepurusan Penuh Kelayakan Euro 2012
7 Oktober 2011




Read more


Jadual Perlawanan Kelayakan EURO 2012 | 7 Oktober 2011

Jadual Perlawanan Kelayakan Euro 2012
7 Oktober 2011




Read more


Pemain-Pemain Arsenal yang Terlibat dengan International Duty


Senarai pemain-pemain Arsenal yang terlibat dengan tugas untuk pasukan negara masing-masing buat minggu ini adalah:-

1. England - Theo Walcott, Kieran Gibbs

2. England U-21 - Alex Oxlade Chamberlain

3. Wales - Aaron Ramsey

4. Netherland - Robin Van Persie

5. South Korea - Park Chu Young

6. Ivory Coast - Gervinho

7. Morocco - Marouane Chamakh

8. Jerman - Per Mertesacker

9. Switzerland - Johan Djourou

10. Russia - Andrey Arshavin

11. Poland - Lukasz Fabianski

12. Israel - Yossi Benayoun

13. Republic Czech - Tomas Rosicky

14. Cameroon - Alex Song

15 . France - Laurent Koscielny

Read more


Siaran Langsung Bajet 2012 | 7 Oktober 2011, 3.00 Petang


Salam,sebentar lagi akan berlangsung ucapan pembentangan Bajet 2012 oleh Perdana Menteri Malaysia, Datuk Seri Najib Razak yang juga menteri kewangan di Parlimen jam 3.00 petang. Ucapan pembentangan ini akan disiarkan secara langsung di TV1,TV2,TV3 serta portal perbendaharaan Malaysia.

Bajet 2012 ini dijangka menjadi tontonan ramai terutama pekerja-pekerja sektor awam dan swasta untuk melihat apakah kelebihan yang bakal mereka perolehi. Tidak lupa juga golongan-golongan bawahan yang inginkan hak dan kebajikan mereka dipelihara.

Selamat Menonton.

Read more


Free Download Bini-Biniku Gangster



Filem Bini-biniku Gangster mengisahkan tentang Manja dan Herry, sepasang suami isteri yang sangat romantik dan saling sayang menyayangi. Bagi Herry, Manja adalah seorang isteri dan suri rumah yang baik. Sedaya upaya Manja cuba menyembunyikan identitinya sebagai seorang ketua kumpulan gangster. Dipejabat, Herry kerap dibuli oleh Mat Saja, tetapi setiap kali Herry dibuli pasti Mat Saja akan menerima balasannya. Perkahwinan mereka yang sudah berusia 2 tahun itu masih belum dianugerahkan anak disebabkan Manja yang pernah mengalami kecederaan perut akibat kisah silam, membuatkan Manja berasa serba salah lalu cuba mencarikan seorang isteri yang boleh memberikan anak untuk suaminya yang tersayang. Ia juga adalah untuk mengalih perhatian Herry dari mengetahui aktiviti luarnya yang semakin sibuk setelah bergelar ketua kawasan, tambahan pula kawasannya kerap diganggu oleh musuhnya Min Siam.

Manja melamar Reanna, rakan sepejabat Herry yang baru untuk menjadi madunya. Walaupun redha dengan perkahwinan suaminya yang baru, jauh disudut hatinya perasaan cemburu melihat kemesraan Reanna dan Herry. Maka berlakulah perang dingin antara Manja dan Reanna dirumah. Sedang mereka asyik bergaduh, tiba – tiba Herry menghilangkan diri. Kedua dua madu itu berusaha mencari Herry di merata tempat, Manja bergegas ke tempat musuhnya iaitu Min Siam, kerana khuatir Herry diculik ahli kumpulan Min Siam.

Untuk mendownload klik pada setiap part dan download
Saiz (700Mb) Format AVI



Kemudian,setelah selesai download jangan lupa untuk combine file

Rujuk SINI untuk combine file

Read more


Apple Chief Created Personal Computer,iPad,iPod,iPhone STEVE JOBS Dies


Steve Jobs, the mastermind behind Apple's iPhone, iPad, iPod, iMac and iTunes, has died, Apple said. Jobs was 56.

 

"We are deeply saddened to announce that Steve Jobs passed away today," read a statement by Apple's board of directors. "Steve's brilliance, passion and energy were the source of countless innovations that enrich and improve all of our lives. The world is immeasurably better because of Steve. His greatest love was for his wife, Laurene, and his family. Our hearts go out to them and to all who were touched by his extraordinary gifts."

 

The homepage of Apple's website this evening switched to a full-page image of Jobs with the text, "Steve Jobs 1955-2011."

 

 Credit to Yahoo

Read more


Apple Lancarkan iPhone 4S


Syarikat Gadjet terkemuka Apple baru sahaja melancarkan sebuah lagi model baru iaitu iPhone 4S. iPhone 4S ini adalah berkonsepkan model iPhone4 yang lama cuma terdapat beberapa penambahbaikan dari segi ciri-ciri dan perisiannya.

Ketua Eksekutif (CEO) baru Apple, Tim Cook, yang menggantikan pengasas Apple, Steve Jobs pada Ogos lalu, melancarkan iPhone 4S di ibu pejabat Apple di Cupertino, California.

Pembaharuan dalam versi iPhone 4S ialah pemprosesan yang lebih pantas, kelajuan kamera dan arahan suara seperti ‘pembantu peribadi’, tetapi ia bukannya telefon pintar generasi baru  iPhone 5 seperti yang dinanti-nantikan.

iPhone 4S boleh didapati di pasaran Amerika Syarikat, Australia, Kanada, Perancis, Jerman, Jepun dan Britain bermula 14 Oktober ini.

Di Amerika Syarikat, iPhone 4S dijual pada harga mulai AS$199 untuk 16 gigabit manakalaAS$399 untuk model 64 gigabit.

Credit to Abgteror

Read more

(C) All Rights Reserved. Angin Malam | Free blogger templates Designed by SkinPress.com. Sponsored by: Premium Templates | Premium Themes. Distributed by: blog template

Powered by Blogger.

Followers

Blog Archive

My Blog List

Web hosting for webmasters