Cerita Panas Pengadil

Salam 1 Malaysia
Kepada sesiapa yang dah tengok game bola sepak China pasti semanya tidak puas hati dengan mutu pengadilan game semalam kan..ape tidaknya tiga kad merah dilayangkan kepada pemain Malaysia..Pada minit pertama pun Mahali Jasuli dah kena kad kuning yang sepatutnya menerima amaran terlebih dahulu akibat kekasaran pertama. Kemudian dia dilayangkan kad merah kerana menyepak bola di luar padang atas sebab lontaran ke dalam dihadiahkan kepada China bukan Malaysia. Kemudian, Safiq pula dilayangkan kad merah..yang ni tak tau pasai apa..memang gile reff tu..


Malaysia bermain dengan 9 orang..menentang 11 orang..Eh!! bukan 11 orang..12 orang sebenarnya termasuk reff gile tu..Rajagopal terpaksa memasukkan Gurusamy bagi menggantikan Faizal Abu Bakar bagi membantu pertahanan dan Amar Rohidan bermain di posisi bek kanan tempat yang ditinggalkan Mahali. Namun China masih tidak mampu menjaringkan gol sehingga tamat separuh masa pertama.

Ben Williams,nama pengadil dari Australia tu sekali lagi membuat kesilapan dengan memberikan kad merah ketiga kepada Kunanlan sedangkan tiada kontek langsung..Selain itu 5 pemain Malaysia lain menerima kad kuning iaitu Idlan Thalaha, Amar Rohidan, Muslim Ahmad, Fadhli Shas dan Asraruddin Putra sedangkan player China tak de terima kad langsung..Memang berat sebelah..Pengadil ni jugaklah yang menyebabkan kekalahan Malaysia kepada UAE pada kelayakan Piala Asia 2011.

Walaubagaimanapun Malaysia tetap layak ke pusingan 16 pasukan terakhir dan Rajagopal akan membuat rayuan untuk membolehkan Safiq Rahim bermain pada perlawanan menentang Iran jam 4 petang esok.





1 comments to "Cerita Panas Pengadil"

  • saket ati betol time neh taw...

    pakwe sy ( MUSLIMAHMAD ) ( ADOI!!! ) pon kene kad kuning..

    ape jiwa kuning ke ref tuh..

    eish2.. ( sowey, lmbt komen, sbb baru baca )

Post a Comment

(C) All Rights Reserved. Angin Malam | Free blogger templates Designed by SkinPress.com. Sponsored by: Premium Templates | Premium Themes. Distributed by: blog template

Powered by Blogger.

Followers

My Blog List

Web hosting for webmasters