Tutorial Letak Iklan Nuffnang kat Blog

Salam..Tutorial ni aku buat untuk blogger-blogger baru yang nak jana pendapatan daripada blog..so nak jana pendapatan harus ada iklan di blog..kita mempromosi iklan di blog..Satu2nya syarikat pengiklanan adalah Nuffnang..Jadi kalau nak letak iklan kena sign up dulu la..pegi dekat www.nuffnang.com.my atau klik saja kat SINI

Okeh bila dah sign up, dah ada akaun Nuffnang sendiri, dan dah sign in..Step seterusnya korang pegi dekat Add ads macam dalam gambar di bawah..aku dah buat petak merah dah tu..


Okeh, dalam tu ada diberikan code sama ada korang nak letak iklan kat header, sidebar ataupun contents..Korang boleh je nak letak kat semua tempat..tak de masalah punya..Kalau nak letak kat header saiz dia macam iklan bawah header blog ni, manakala kalau sidebar saiz dia macam iklan penjuru bawah sebelah kiri korang, dan contents lak saiz dia macam kat atas blogpost ni..

Sebagai contoh kita ambik kat sini, put on sidebar..pegi dekat code to put on sidebar tu,macam dalam gambar di bawah..copy code korang..jgn copy code dalam gambar ni lak..memang tak leh la..


Lepas tu nak paste kat mana??Haha..Sign up blogger korang dulu, pastu pegi dekat design, add gadjet, select HTML..


Pastu tekan button add,macam dalam petak merah gambar di atas..pastu paste kan code yang korang copy tadi kat bahagian content..title ikut korang la nak tulis ape contoh "Korang klik aku dapat duit" ke, hehe..atau x payah tulis pun xpe..pastu save dan view blog la..senang je..InsyaAllah adalah iklan kat blog nanti..pastu bila orang klik kita dapat ler earning ye..

Dah puas bernuffnang?? Join la churpchurp plak DI SINI


14 comments to "Tutorial Letak Iklan Nuffnang kat Blog"

Post a Comment

(C) All Rights Reserved. Angin Malam | Free blogger templates Designed by SkinPress.com. Sponsored by: Premium Templates | Premium Themes. Distributed by: blog template

Powered by Blogger.

Followers

Blog Archive

My Blog List

Web hosting for webmasters