Suzuki Alto Baru

Suzuki Malaysia Automobile (SMA) bakal launched model baru mereka iaitu Suzuki Alto yang Completed Build Unit (CBU) nya diimport dari Maruti Suzuki di India.. Model ini bakal menyaingi model kereta kecil kegemaran rakyat Malaysia iaitu Perodua Viva dan Hyundai i10.

pandangan dari depan
Alto berkuasa 996cc, enjin 3 silinder, berat 880kg untuk manual dan 915kg  untuk auto...67bhp dengan torque 90Nm.,Kalau nak banding dengan viva Ezi berat 810kg 60bhp/90Nm..tapi cc 989 jer..Alto ada 5-speed gear untuk manual dan 4-speed gear untuk auto..


Saiznya yang kecil bakal menambat para pengguna jalan raya yang baru..hehe..rupanya cute dan warnanya (fortune rose pearl metallic) juga cantik..Panjang keta ni 3500mm,75mm lg pendek dari viva,wheelbase dia plak 2360mm,30mm lagi pendek dari viva..tapi bumbung 60mm lagi tinggi..nampak lagi sporty..sistem disc brek sahaja dan tayar Goodyear GT3.

Alto

Last sekali sape yang nak beli mesti la nak tau harga kan..untuk model GA (RM 44,888) on the road k..tanpa insuran..model GLX pulak (RM 49,888) ada  fog lamps, coloured wing mirror caps, tachometer, front power windows, 50:50 split folding rear seats dan.. ABS/EBD..Last sekali GXS (RM 54,888) tambah lagi window tint, leather seats, door visors dengan satu bodykit..

window belakang manual je..dan seat belt belakang ade 2 je..so keta ni sesuai naik 4 orang sahaja..Sape2 yang berminat bolehla mengunjungi show room suzuki untuk melihat sendiri model baru ini..adios..






2 comments to "Suzuki Alto Baru"

Post a Comment

(C) All Rights Reserved. Angin Malam | Free blogger templates Designed by SkinPress.com. Sponsored by: Premium Templates | Premium Themes. Distributed by: blog template

Powered by Blogger.

Followers

My Blog List

Web hosting for webmasters