100 Trafik Unique Dalam Masa 2 Jam!! Apa Rahsianya??


Salam..

Merujuk kepada gambar di atas..tu adalah statistik views dan uniques blog aku dalam masa 2 jam yang lalu..mungkin ada yang rase sikit je tu bagi yang dah otai atau lame berblogging..tapi bagi aku yang baru lagi bergelar blogger ni..ni dah rase cukup banyak dah..baru 2 jam dah dapat 100..kalo 24 jam mau tak 1200..itupun kalo maintan la..

So, kat sini aku nak kongsi la beberapa tips yang aku buat baik menaikkan trafik aku..bukan nak menunjuk tapi sekadar nak berkongsi..

1. Buat entri yang menarik dan terkini dan ping di gengblogger, share di facebook dan twitter
2. Blogwalking dan komen di blog2 lain.
3. Blogwalking dengan cepat menggunakan Mozilla Firefox sebab dia dah simpan apa yang kita nak  cakap,kadang-kadang kita nak cakap menda same je bile singgah kat blog orang..tak perlu lagi taip..
4. Gunakan internet berkelajuan tinggi sebab memang mempengaruhi..(streamix la beb!!)
5. Usaha yang gigih tanpa rasa putus asa dan jemu..

5 je dulu aku bagi..lain kali kalo ada lagi aku share lagi..OK
Selamat Mencuba..
InsyaAllah berjaya


35 comments to "100 Trafik Unique Dalam Masa 2 Jam!! Apa Rahsianya??"

Post a Comment

(C) All Rights Reserved. Angin Malam | Free blogger templates Designed by SkinPress.com. Sponsored by: Premium Templates | Premium Themes. Distributed by: blog template

Powered by Blogger.

Followers

Blog Archive

My Blog List

Web hosting for webmasters