Salah satu punca mati pucuk!

Dalam zakar terdapat banyak kapilari-kapilari darah yang halus dan kecil. Apabila diransang, Kapilari darah ini berfungsi untuk mengalirkan lebih banyak darah kedalam zakar dan supaya ia terus tegang.

Jika kapilari darah ini tersumbat maka secara automatiknya aliran darah dalam zakar akan terganggu. Jika darah sukar atau tidak dapat memasuki zakar, maka zakar tidak dapat menegang atau separa menegang. Inilah yang dinamakan mati pucuk!!!

Apakah yang menyebabkan kapilari darah pada zakar ini tersumbat? Salah satu daripadanya adalah kolestrol. Kolestrol mempunyai ketumpatan yang padat dan mampu mendak dan menyekat aliran darah dalam kapilari. Justeru itu zakar tidak dapat menegang dengan sempurna.

Oleh itu, jauhilah makan-makanan yang berlemak dan yang mengandungi kolestrol yang tinggi. Contoh makanan yang mengandungi kolestrol yang tinggi adalah seperti makanan yang bergoreng, telur mata dan juga burger.
12 comments to "Salah satu punca mati pucuk!"

Post a Comment

(C) All Rights Reserved. Angin Malam | Free blogger templates Designed by SkinPress.com. Sponsored by: Premium Templates | Premium Themes. Distributed by: blog template

Powered by Blogger.

Followers

Blog Archive

My Blog List

Web hosting for webmasters