Kisah Aku, Sebijik Burger dan Pengorbanan Seorang Ibu..

Semalam aku pergi beli burger untuk wife aku..sebab dia x lalu nak makan nasi..so dia kata nak makan burger..aku beli la burger..Tapi bukan Nom Nom burger ek..hehe..masa tunggu brader burger tu masak burger untuk aku..tibe2 aku teringat satu kisah mase kita kecik dulu..

Once upon a time..hehe..aku ni dilahirkan di Kelantan tapi aku membesar di Kuantan, Pahang..Mak aku orang Kelantan dan Ayah aku orang Pahang..So, aku menetap kat Kuantan la..Keluarga aku bukan keluarga yang senang..ayah aku kerja drebar je kat Jabatan Ukur dan mak aku lak surirumah sepenuh masa..Tapi tiap2 tahun kitorang akan balik kampung di Pasir Mas..masa tu ayah aku tak de kreta lagi..aku pun sekolah lagi masa tu..kami semua naik bas je la..

Gambar hiasan,tiada kaitan dengan cerita ini..haha
Yang aku ingat masa tu bas ni on the way balik dari Kelantan ke Kuantan..Masa tu bas brenti kat satu perhentian atau cam kedai tepi jalan la kat Dungun..Bas Trans masa tu..aku ingat lagi..Pastu kami semua turun..tapi masa tu dah lewat malam..makanan dah tak de..yang ade burger je..aku bajet burger tu dalam RM1 je sebijik..pastu Mak aku (aku panggil ma) pun order la burger tu untuk kami adik beradik..

Time nak bayar tu..terkejut nye bile harga dia RM2.50 sebijik..YA ALLAH mahalnya..aku tanya ma aku..kenape beli jugak burger mahal ni..padahal simple jer..kalo kat tempat kitorang memang sehengget je mase tu..Ma aku cakap " Tak pelah untuk anak-anak..Nanti lapar pulak"..Mase tu aku sangat terharu dengan pengorbanan ibuku itu..walaupun aku tahu dia dah banyak berhabis duit masa balik kampung..

Ma
Aku pasti korang semua kat luar sane mempunyai seorang ibu..yang takkan membiarkan anaknya lapar dan susah..walaupun dia terpaksa susah payah mencari duit..korang ingatlah korang sekolah blaja tinggi2 sape yang bagi duit, sape yang tolong korang time korang susah..Kepada yang duduk berjauhan dengan ibu tu..ambil lah peluang cuti CNY nanti untuk menjenguk mereka..dan bawalah pulang sesuatu walaupun sebijik burger!!Ok..Terima Kasih ma,kini aku bersyukur aku sudah berjaya dan dapat tolong mak aku lak..semuanya berkat doa dan pengorbanan dia juga..Alhamdulillah..


25 comments to "Kisah Aku, Sebijik Burger dan Pengorbanan Seorang Ibu.."

Post a Comment

(C) All Rights Reserved. Angin Malam | Free blogger templates Designed by SkinPress.com. Sponsored by: Premium Templates | Premium Themes. Distributed by: blog template

Powered by Blogger.

Followers

Blog Archive

My Blog List

Web hosting for webmasters